CFGS Desenvolupament d'Aplicacions WEB
CFGS Desenvolupament d'Aplicacions Web
Edifici Pelai
2 anys
- 1r Matins
- /2n Tardes
En un món tan digital i en línia, una opció formativa encertada és el cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. A Barcelona, Stucom imparteix aquest cicle concertat d’FP, molt demandat actualment a causa de les nombroses i variades sortides laborals que ofereix.
A QUI ESTÀ DIRIGIT
El CFGS de Desenvolupament d’Aplicacions Web està dirigit a persones amb inclinació cap a les noves tecnologies i la innovació. I, més específicament, a aquelles que sentin interès per determinades àrees de la informàtica, com ara la programació i el disseny web.
OBJECTIUS
Un cop acabat aquest CFGS de Desenvolupament d’Aplicacions Web, el/la titulat/ada ha de ser capaç de:
- Desenvolupar, implantar i mantenir aplicacions web, sigui quin sigui el model emprat.
- Complir els estàndards establerts en qualitat, usabilitat, accessibilitat i seguretat.
Francesc Pérez
Coordinador CFGS DAW
"Les capacitats adquirides son: la virtualització i l’administració de S.O., BBDD relacionals, llenguatges de programació, frameworks i llibreries, estructura de xarxes i millora de l'experiència de l'usuari dins una web."
PLA D'ESTUDIS
-
1r CURS
-
Mòdul 1: Sistemes informàtics
Es tracten temes bàsics com la instal·lació i configuració d'un sistema informàtic o la gestió de recursos a la xarxa, així com també la implantació de programari (software). També es treballa la virtualització de sistemes operatius Linux i eines, per a la publicació i el manteniment de l'entorn web
-
Mòdul 2: Bases de dades
El mòdul ensenya les característiques i les particularitats dels principals llenguatges SQL (DML, DDL, DCL) i explica en què consisteix l'extensió procedimental, entre altres qüestions. Tecnologies principals: draw.io, MySQL, MySQLWorkbench, Mongo DB, Xampp.
-
Mòdul 3: Programació
Es tracta d'un dels mòduls més importants d'aquest CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions Web, ja que s´aborden temes com la programació estructurada i orientada a objectes, les llibreries de classes fonamentals o la persistència en BD. Tecnologies principals: Java SE, Netbeans, Eclipse.
-
Mòdul 4: Llenguatge de marques i sistemes de gestió d'informació
S'aprofundeix en la programació amb XML i els seus àmbits d'aplicació. Tecnologies principals: XML, HTML5, CSS3, Javascript bàsic, jQuery, AJAX, Visual Studio Code, XAMPP, disseny web responsive, SEO on page.
-
Mòdul 5: Entorns de desenvolupament
L'alumnat en aquest mòdul aprèn a desenvolupar i optimitzar programari, principalment. Tecnologies principals: PHP 8.0, accés a base de dades (CRUD), Visual Studio Code, Xampp.
-
Mòdul 9: Disseny d'interfícies web
De tots els mòduls d'aquest CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions Web, aquest és el més centrat en l'usuari, explicant qüestions que li afecten com el disseny i els estils d'interfícies, els elements multimèdia, l'accessibilitat, la usabilitat. etc. Tecnologies principals: disseny de la interfície: Photoshop, GIMP, draw.io, Figma, Design-thinking.
-
Mòdul 10: Formació i orientació laboral
L’objectiu d’aquest mòdul és mostrar a l’alumnat les possibilitats laborals futures i com prevenir riscos laborals.
-
Mòdul 11: Empresa i iniciativa emprenedora
S'expliquen nocions importants per a l'autoocupació i la posada en marxa de negocis en aquest sector.
-
-
2n CURS
-
Mòdul 6: Desenvolupament web en entorn client
El mòdul tracta amb profunditat la sintaxi del llenguatge, les estructures definides pel programador i la gestió d'esdeveniments i formularis, a més d'explicar en què consisteix la comunicació asíncrona client-servidor. Tecnologies principals: JS avançat, Bootstrap, Ajax, JSON, Visual Studio Code, XAMPP.
-
Mòdul 7: Desenvolupament web en entorn servidor
Algunes de les matèries tractades a fons són la generació dinàmica de pàgines web, les tècniques d'accés a dades i les webs híbrides. Tecnologies principals: PHP 8.0, Composer (Llibreries Doctrine, Intevention, Twig), Eloquent, API REST, Visual Studio Code.
-
Mòdul 8: Desplegament de les aplicacions web
S'aborda tot allò relacionat amb els servidors web i la seva relació amb les aplicacions web. A més, s'ensenya com fer el control de versions i documentació.
-
Mòdul 12: Projecte de desenvolupament d'aplicacions web
Per mitjà d'aquest treball, els/les alumnes posen en pràctica tot allò que han après a la resta de mòduls. Tecnologies principals: Eclipse EE, Java EE, wildfly 11 i gitlab (backend) Angular, TypeScript, Symphony, Git control de versions, Visual Studio Code, XAMPP (frontend).
-
Mòdul 13: Formació a centres de treball
Els/les alumnes tindran l'oportunitat de moure's en un entorn laboral real, formant part d'una de les empreses del sector.
-
Sortides Professionals
-
Projectes WEB
-
Webmaster
-
Administrador d'aplicacions en entorn web
-
Tècnic en analítica web
-
Tècnic en optimització i posicionament web
-
Responsable de projectes TIC
-
-
Programador
-
Programador Full-Stack
-
Especialista DevOps
-
Desenvolupament d’aplicacions en entorn web
-
Desenvolupament d'aplicacions per dispositius mòbils
-
Programador web i multimedia
-
Programador i administrador de base de dades
-
-
Dissenyador WEB
-
Especialista UX/UI
-
Dissenyador FrontEnd
-
Dissenyador BackEnd
-
Atesa la gran implantació de l’activitat online a la nostra societat i economia, les sortides professionals d’aquest cicle superior en Desenvolupament d’Aplicacions Web són nombroses.
Sortides Acadèmiques
Un cop finalitzat aquest cicle d’FP superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web, l’alumne/a té la possibilitat de continuar la formació acadèmica. Les principals opcions són:
- Obtenir una formació complementària del mateix nivell: Stucom compta amb altres cicles formatius de grau superior relacionats amb la informàtica, com ara Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa i Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma.
- Cursar un grau universitari d’Informàtica.
- Realitzar altres cursos d’especialització.
Accés
Per accedir a aquest cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web, cal acreditar un dels requisits següents:
- Estar graduat en educació secundària (ESO).
- Tenir un títol d’FP (grau mitjà o superior) o Tècnic/a auxiliar.
- Tenir aprovat el segon curs de batxillerat o equivalent (com el BUP).
- Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
COL·LABORADORS I PARTNERSHIPS
Centres oficials d'estudis homologats i concertats per la Generalitat de Catalunya
Els nostres estudis estan Homologats per les Administracions competents en Educació. La qualitat educativa dels nostres centres és acreditada per la certificadora AENOR. També disposem d'acords vinculants amb Institucions de gran prestigi nacional i internacional.
Les pràctiques d’empresa fan la familiarització amb l’entorn laboral i l’adquisició d’experiència professional en una de les empreses i institucions que col·laboren amb el centre.
Després de finalitzar els estudis, la borsa de treball continua donant suport a l’alumnat i els proporciona opcions laborals adaptades als seus perfils com a professionals. Les relacions escola-empresa també permeten que el centre es mantingui en contacte amb el mercat laboral i utilitzi l’experiència de la realitat professional per adaptar-ne el contingut formatiu a les tendències del mercat i les necessitats educatives actuals.
Internacionalització