CFGS d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa
CFGS d’Administració de Sistemes Informàtiques en Xarxa
Edifici Pelai
2 anys
- 1r Matins
- /2n Tardes
El CFGS d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa concertat de Stucom permet a l’alumnat adquirir el títol de tècnic/a superior en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa. Aquest grau superior en informàtica està basat en una formació professional eminentment pràctica que potencia el coneixement específic, a fi de capacitar professionalment per a tota classe de llocs de treball relacionats amb el sector, amb la realització de labors de manteniment, configuració i administració informàtica.
El cicle formatiu de grau superior concertat consta de 2.000 hores, distribuïdes en dos anys acadèmics, entre les hores lectives al campus Stucom i hores de formació en centres de treball.
A QUI ESTA DIRIGIT
L’FP superior en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa està adreçada a estudiants que compleixin els requisits d’accés i vulguin exercir tasques professionals de manteniment, configuració i administració de sistemes i equips informàtics, en qualitat de treballadors/es autònoms/es o en el context d’una empresa.
OBJECTIUS
El principal objectiu del grau superior en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa de Stucom és proporcionar a l’alumnat els coneixements i habilitats imprescindibles per:
- Configurar
- Administrar
- Mantenir, tant els sistemes informàtics, com les bases de dades i les seves xarxes corresponents.
Tot garantint la funcionalitat i la integritat dels recursos i serveis del sistema d’acord amb la reglamentació vigent.
Àlex Castel
Coordinador Cicle Formatiu CFGS ASIX
“Part de la metodologia docent que utilitzem al centre està orientada als reptes. Presentem problemes de la vida real que es poden trobar a les companyies els alumnes i els hi donem els recursos per trobar la solució.”
PLA D'ESTUDIS
-
1r CURS
-
Mòdul 1: Implantació de sistemes operatius
Instal·lar i configurar un sistema informàtic i incorporar software específic per al seu ús, garantint la seguretat i el rendiment en la gestió de la informació i els recursos de la xarxa d’equips informàtics.
-
Mòdul 2: Gestió de bases de dades
Desenvolupar i administrar bases de dades tot vetllant per la seguretat de la informació mitjançant l’ús de llenguatges SQL.
-
Mòdul 3: Programació bàsica
Programar, d’acord amb una estructura ordenada o mitjançant un disseny modular, i gestionar tots els arxius de programació necessaris per al correcte funcionament del programa.
-
Mòdul 4: Llenguatge de marques i sistemes de gestió d’informació
Programar, amb el llenguatge XML en els àmbits d’aplicació que li corresponen, i aplicar el coneixement del llenguatge a sistemes de gestió en el marc d’una empresa.
-
Mòdul 5: Fonaments de hardware
Conèixer l’estructura i l’arquitectura dels sistemes informàtics i adquirir els fonaments per a la implantació i el manteniment d’un centre de processament de dades, així com per a la instal·lació, configuració i recuperació del software que s’utilitza en els equips.
-
Mòdul 9: Implantació d’aplicacions web
Crear i implementar gestors de continguts i informació compartida pels equips mitjançant l’ús de llenguatges de guions de servidor.
-
Mòdul 10: Administració de bases de dades
Ampliar els coneixements en l’ús de llenguatges SQL a fi de dur a terme la instal·lació d’un sistema gestor de bases de dades per a una empresa o organització.
-
Mòdul 12: Formació i orientació laboral
Adquirir els coneixements necessaris per a la incorporació i la integració de l’alumnat al mercat laboral, tenint en compte el perfil específic de cada alumne/a, així com els seus interessos i necessitats. Adquirir les nocions bàsiques de prevenció de riscos laborals per garantir el desenvolupament segur de l’activitat laboral.
-
Mòdul 13: Empresa i iniciativa emprenedora
Fomentar la iniciativa emprenedora i el coneixement del món de l’empresa mitjançant la creació i posada en marxa d’una microempresa.
-
-
2n CURS
-
Mòdul 6: Administració de sistemes operatius
Administrar els sistemes operatius utilitzats en els equips informàtics d’un sistema en xarxa i automatitzar tasques per millorar l’eficiència en l’activitat.
-
Mòdul 7: Planificació i administració de xarxes
Administrar els dispositius en xarxa per permetre el seu funcionament coordinat i eficient, mitjançant la comunicació entre els diferents equips connectats en un sistema informàtic en xarxa.
-
Mòdul 8: Serveis de xarxa i Internet
Adquirir tots els coneixements relatius a la consulta de la informació emmagatzemada en serveis de noms, així com a la transferència d’arxius a través d’eines com els serveis web, àudio i vídeo, el correu electrònic i la missatgeria en línia.
-
Mòdul 11: Seguretat i alta disponibilitat
Conèixer la legislació vigent sobre seguretat dels sistemes informàtics i aplicar els mètodes necessaris per garantir la protecció de les dades a través de l’ús d’eines com els tallafocs i els servidors intermediaris.
-
Mòdul 14: Projecte d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa
Desenvolupar un projecte d’administració basat en la innovació i la utilitat pràctica, mitjançant l’ús de tecnologies presents actualment al mercat laboral.
-
Mòdul 15: Formació en centres de treball
Posar en pràctica la formació adquirida en els mòduls previs en el context d’una empresa o entitat comercial activa.
-
Sortides Professionals
-
Administrador Sistemes IT
-
Cloud architect.
-
Administrador de bases de dades.
-
Administrador de sistemes, xarxes i comunicacions.
-
-
Tècnic/a informàtic/a
-
Tècnic/a en manteniment i reparació d’equips.
-
Tècnic/a en sistemes distribuïts.
-
Tècnic/a en instal·lació de xarxes.
-
Tècnic/a informàtic en Helpdesk
-
Tècnic/a informàtic de camp.
-
Tècnic/a en hardware.
-
Tècnic/a de suport en camp i teleassistència.
-
Tècnic/a en entorns web.
-
-
Programador/a
-
FullStack developer.
-
Programador/a de pàgines web.
-
Programador/a d’aplicacions de gestió d’arxius.
-
Realitzar el CFGS d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa permet a l’alumnat accedir a un ampli ventall de càrrecs professionals al sector de la informàtica.
Sortides acadèmiques
- Un altre Cicle Formatiu de Grau Superior relacionat, per a això es convalidaran mòduls superats. A Stucom impartim també altres de gran interès, com el de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (DAM) i Desenvolupament d’Aplicacions Web (DAW).
- Un Grau universitari a la branca d’Informàtica
- Altres cursos d’especialització
Accés
Poden accedir directament al CFGS d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa els estudiants que hagin superat o finalitzat amb èxit algun dels següents estudis o proves:
- Tenir un títol de FP (Grau Mitjà o Superior) o Tècnic Auxiliar
- Tenir aprovat el segon curs de Batxillerat o equivalent (com a BUP)
- Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys
COL·LABORADORS I PARTNERSHIPS
Centres oficials d'estudis homologats i concertats per la Generalitat de Catalunya
Els nostres estudis estan Homologats per les Administracions competents en Educació. La qualitat educativa dels nostres centres és acreditada per la certificadora AENOR. També disposem d'acords vinculants amb Institucions de gran prestigi nacional i internacional.
Les pràctiques d’empresa fan la familiarització amb l’entorn laboral i l’adquisició d’experiència professional en una de les empreses i institucions que col·laboren amb el centre.
Després de finalitzar els estudis, la borsa de treball continua donant suport a l’alumnat i els proporciona opcions laborals adaptades als seus perfils com a professionals. Les relacions escola-empresa també permeten que el centre es mantingui en contacte amb el mercat laboral i utilitzi l’experiència de la realitat professional per adaptar-ne el contingut formatiu a les tendències del mercat i les necessitats educatives actuals.
Internacionalització