CFGS de Ciberseguretat - Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa
CFGS de Ciberseguretat - Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa
Edifici Còrsega
2 anys
- 1r Matins
- /2n Tardes
La seguretat és una qüestió cada cop més important per a empreses i institucions. Per això, aquest cicle formatiu de grau superior en Ciberseguretat a Barcelona proporciona al sector especialistes informàtics amb un perfil molt demandat actualment i en el futur.
Aquests estudis capaciten l’alumnat per aprofundir en la configuració, l’administració i el manteniment de sistemes informàtics (Linux i Windows), tot garantint la funcionalitat, la integritat dels recursos i els serveis dels sistemes.
A QUI ESTA DIRIGIT
El CFGS en Ciberseguretat està dirigit a estudiants amb coneixements informàtics o voluntat d’adquirir-los, interessats/des en el funcionament dels sistemes a la Xarxa i conscients del gran repte que suposa la ciberseguretat a la nostra societat.
La formació específica d’aquest cicle és analitzar la seguretat i proposar solucions a ciberatacs detectats, reconeixent l’origen i els motius de l’atac; definint i implantant un funcionament segur per a dispositius mòbils i IoT, assegurant els serveis en xarxa. Es fa una atenció especial al Hacking ètic.
OBJECTIUS
Per mitjà d’aquest cicle formatiu de grau superior en Ciberseguretat a Barcelona, els/les titulats/des obtenen la capacitació per a:
- Configurar, administrar i mantenir sistemes informàtics a la Xarxa.
- Garantir la funcionalitat i la integritat dels sistemes informàtics a la Xarxa, especialment davant de situacions de risc i ciberatacs.
I d’una manera més general, s’inculca a l’alumne/a el sentit de la responsabilitat en matèria de ciberseguretat.
Martín Rolando - Marc Mora
Coordinadors Àrea d'Informàtica
“Aquest cicle et prepara per ser l’informàtic d’una empresa o entitat, per al disseny de la part informàtica i la seva infraestructura: el responsable de la part TIC d’una empresa.”
PLA D'ESTUDIS
-
1r CURS
-
Mòdul 1: Implantació de Sistemes Operatius
S'aborda la instal·lació, configuració i explotació del sistema informàtic, a més de la gestió de la informació i els recursos en xarxa. També s'ensenya a implantar programari específic i es tracten temes com la seguretat, el rendiment i els recursos en aquests sistemes.
-
Mòdul 2: Gestió de Bases de Dades
Després d'introduir l'alumnat sobre què és una base de dades, s'explicarà amb deteniment els llenguatges SQL (DML i DDL) i com fer l'assegurament de la informació.
-
Mòdul 3: Programació Bàsica
A les unitats formatives d'aquest mòdul, es tracta la programació estructurada, el disseny modular i els fonaments de la gestió de fitxers.
-
Mòdul 4: Llenguatges de marques i sistemes de gestió d'informació
En aquest mòdul, el gran protagonista és el llenguatge XML, ja que s’explica la programació i els àmbits d'aplicació. A més, es tracten els sistemes de gestió d'informació empresarial.
-
Mòdul 5: Fonaments de maquinari
Després d'aprendre les nocions sobre l'arquitectura de sistemes, l'alumne/a aprendrà a implantar i mantenir el CPD (Centre de Procés de Dades), així com a instal·lar, configurar i recuperar programari.
-
Mòdul 7: Planificació i Administració de Xarxes
L'alumne/a aprèn en aquest mòdul a administrar de manera avançada les xarxes i els dispositius que les conformen.
-
Mòdul 9: Implantació d'aplicacions web
S'analitzen els llenguatges de guions de servidor i els gestors de continguts, tot explicant-ne la implantació.
-
Mòdul 10: Administració de sistemes gestors de bases de dades
S'aprofundeix en els llenguatges SQL, en aquest cas DCL i l'extensió procedimental.
-
Mòdul 12: Formació i Orientació Laboral
Es brinda suport per comprendre i entendre el camp de treball en què l'alumnat vol desenvolupar la seva carrera professional.
-
Mòdul 13: Empresa i Iniciativa Emprenedora
Nocions sobre autoocupació i la creació d'empreses al sector.
-
Mòdul 16: Ciberseguretat i hacking ètic
És un dels mòduls específics d'aquest CFGS en Administració de Sistemes amb perfil en Ciberseguretat, en què s'explica què s'entén per hacking ètic.
-
-
2n CURS
-
Mòdul 6: Administració de Sistemes Operatius
Mòdul clau per entendre l'administració avançada dels sistemes operatius i l'automatització de tasques i llenguatges de guions.
-
Mòdul 8: Serveis de Xarxes i Internet
En aquest mòdul, s'aborden qüestions quotidianes d'Internet, que l'alumne/a ha de dominar a fons, com ara les transferències d'arxius, el servei de correu electrònic i missatgeria o els serveis d'àudio i vídeo.
-
Mòdul 11: Seguretat i Alta Disponibilitat
Mòdul clau en aquest cicle superior a Ciberseguretat, ja que aborda la seguretat física i lògica, així com la seva legislació, però també la seguretat activa, l'accés remot, l'ús de tallafocs i proxies i la manera de garantir-ne una alta disponibilitat.
-
Mòdul 14: Projecte d'administració de sistemes informàtics en xarxa
Té per objectiu la recopilació dels continguts d'aquest cicle formatiu i la seva aplicació en un cas pràctic, treballant en equip amb altres alumnes.
-
Mòdul 15: Formació en centres de treball
Són les pràctiques en una empresa del sector, fonamental per prendre el primer contacte amb el món laboral.
-
Mòdul 17: Seguretat en sistemes, xarxes i serveis
Aquest és l'altre mòdul específic del CFGS a Ciberseguretat, en què s’aprofundeix en les fórmules de seguretat en xarxa i els riscos existents.
-
Sortides Professionals
-
Sistemes IT a l’empresa
-
Tècnic/a d’administració de sistemes.
-
Tècnic/a de serveis de comunicacions.
-
Tècnic/a de xarxes.
-
Tècnic/a en sistemes distribuïts.
-
Tècnic/a en manteniment i reparació d’equips.
-
Tècnic/a d’administració de base de dades.
-
Programador/a d’aplicacions de gestió d’arxius.
-
-
Ciberseguretat
-
Tècnic/a de seguretat Red Team i Blue Team
-
Auditor/a de vulnerabilitats (threat hunter)
-
Analista d’events
-
-
Suport tècnic
-
Tècnic/a de teleassistència.
-
Tècnic/a de suport en camp
-
-
Serveis Web
-
Programador/a de llocs web
-
Tècnic/a d’entorns web.
-
Tècnic/a de serveis d'Internet.
-
Tècnic/a de serveis de missatgeria electrònica.
-
Cloud architect
-
Fullstack developer
-
Les sortides professionals principals d’aquest cicle formatiu de grau superior de Ciberseguretat són les citades anteriorment.
Sortides acadèmiques
- Un altre cicle formatiu de grau superior, amb possibilitat de convalidar mòduls. A Stucom, podeu cursar altres cicles d’Informàtica.
- Un grau universitari, amb possibilitat de convalidar crèdits.
- Altres cursos d’especialització.
Per accedir a aquest cicle formatiu de grau superior de Ciberseguretat, hauràs de complir un d’aquests requisits:
- Títol de FP (grau mitjà o superior) o tècnic auxiliar.
- Tenir aprovat el segon curs de batxillerat o equivalent (com el BUP).
- Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
COL·LABORADORS I PARTNERSHIPS
Centres oficials d'estudis homologats i concertats per la Generalitat de Catalunya
Els nostres estudis estan Homologats per les Administracions competents en Educació. La qualitat educativa dels nostres centres és acreditada per la certificadora AENOR. També disposem d'acords vinculants amb Institucions de gran prestigi nacional i internacional.
Les pràctiques d’empresa fan la familiarització amb l’entorn laboral i l’adquisició d’experiència professional en una de les empreses i institucions que col·laboren amb el centre.
Després de finalitzar els estudis, la borsa de treball continua donant suport a l’alumnat i els proporciona opcions laborals adaptades als seus perfils com a professionals. Les relacions escola-empresa també permeten que el centre es mantingui en contacte amb el mercat laboral i utilitzi l’experiència de la realitat professional per adaptar-ne el contingut formatiu a les tendències del mercat i les necessitats educatives actuals.
Internacionalització