CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes
CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes
Edific Còrsega - Edifici Pelai
2 anys
- 1r Matins
- /2n Tardes
El cicle formatiu de grau mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes, concertat a Barcelona, permet adquirir el títol de Tècnic/a en Sistemes microinformàtics i xarxes. El grau mitjà està basat en una Formació Professional eminentment pràctica aplicant metodologia ABP 100%, que potencia l’adquisició de competències professionals, amb la finalitat de capacitar els/les estudiants per a afrontar amb garanties, tota mena de tasques relacionades amb instal·lar, configurar i mantenir sistemes microinformàtics, aïllats o en xarxa, així com xarxes locals en petits entorns, assegurant-ne la funcionalitat i aplicant els protocols de qualitat, seguretat i respecte al medi ambient establerts. Amb aquesta metodologia, s’integra el treball per projectes de forma natural i propera a la realitat de les empreses, on hauran de desplegar aquestes competències i tot el seu talent.
El cicle formatiu de grau mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes consta de 2.000 hores, distribuïdes en dos anys acadèmics, entre les hores lectives al campus Stucom i hores de formació en centres de treball.
A QUI VA DIRIGIT
L’FP de grau mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes està dirigida a estudiants que compleixin els requisits d’accés i vulguin exercir tasques professionals de manteniment, configuració i administració de sistemes microinformàtics en xarxes públiques o locals, en qualitat de treballadors/es autònoms/es o en el context d’una empresa.
OBJECTIUS
El principal objectiu del cicle formatiu de grau mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes és proporcionar els coneixements i les habilitats imprescindibles per dur a terme les tasques relacionades amb la configuració, l’administració i el manteniment de sistemes informàtics; a més dels següents objectius de formació per tal de garantir:
- La funcionalitat i integritat dels recursos i els serveis del sistema.
- La qualitat exigida i d’acord amb la normativa vigent.
Martín Rolando
Coordinador CF de l'Àrea d'Informàtica
“Durant tot el cicle els alumnes segueixen un aprenentatge per projectes; realitzen una sèrie de projectes destinats a treballar totes les àrees de la informàtica juntes i no una sèrie de coneixements aïllats entre si.”
PLA D'ESTUDIS
-
1r CURS
-
Mòdul 1: Muntatge i manteniment d'equips
Conèixer els components d'un equip microinformàtic per al muntatge i el manteniment, així com la posterior instal·lació de software, tenint en compte el funcionament de l'electricitat a l'equip.
-
Mòdul 2: Sistemes operatius monolloc
Adquirir els coneixements necessaris per a la configuració i l'ús dels diferents sistemes operatius, tant propietaris com lliures, subratllant-ne les diferències, els avantatges i els inconvenients en el context d'un sistema microinformàtic monousuari.
-
Mòdul 3: Aplicacions ofimàtiques
Instal·lar, configurar i mantenir aplicacions ofimàtiques com el correu, l'agenda electrònica, els processadors de text i els fulls de càlcul, per tal de garantir la correcta atenció a l'usuari del sistema microinformàtic.
-
Mòdul 5: Xarxes locals
Instal·lar i configurar xarxes locals d'equips informàtics, configurant els commutadors i resolent les incidències que poguessin sorgir a la comunicació entre els diferents equips que formen part del sistema microinformàtic.
-
Mòdul 8: Aplicacions web
Instal·lar i configurar les principals eines d'ofimàtica online i offline, incloent-hi gestors de continguts i fitxers web dissenyats amb fulls d'estil i llenguatge de programació HTML.
-
Mòdul 9: Formació i orientació laboral
Adquirir els coneixements necessaris per a la incorporació i la integració de l'alumne/a al mercat laboral, tenint en compte el perfil específic de cada alumne/a, així com els seus interessos i necessitats. Adquirir les nocions bàsiques de prevenció de riscos laborals per garantir el desenvolupament segur de l'activitat laboral.
-
Mòdul 10: Empresa i iniciativa emprenedora
Fomentar la iniciativa emprenedora i el coneixement del món de l'empresa mitjançant la creació i la posada en marxa d'una microempresa.
-
Mòdul 11: Anglès tècnic
Adquirir la comprensió i la fluïdesa lingüística necessària per emprar l'anglès tècnic en l'àmbit professional del grau mitjà en informàtica, tant en el vessant oral com en l'escrit.
-
-
2n CURS
-
Mòdul 4: Sistemes operatius en xarxa
Analitzar el funcionament i les diferències dels principals sistemes operatius en xarxa, tant propietaris com lliures, i adquirir les habilitats necessàries per a la integració de diferents sistemes operatius utilitzant els mateixos recursos i eines de seguretat.
-
Mòdul 6: Seguretat informàtica
Garantir la seguretat del sistema microinformàtic d'acord amb la legislació vigent en matèria de seguretat i protecció de dades, mitjançant l’ús d’eines com les còpies de seguretat, els tallafocs i les aplicacions de monitorització de xarxes.
-
Mòdul 7: Serveis de xarxa
Configurar els diferents serveis de xarxa mitjançant sistemes de DNS i DHCP, per tal de permetre la comunicació i la transmissió de fitxers entre els equips mitjançant correu electrònic, servidors web i accés remot.
-
Mòdul 8: Aplicacions web
Instal·lar i configurar les principals eines d'ofimàtica online i offline, incloent-hi gestors de continguts i fitxers web dissenyats amb fulls d'estil i llenguatge de programació HTML.
-
Mòdul 10: Empresa i iniciativa emprenedora
Fomentar la iniciativa emprenedora i el coneixement del món de l'empresa mitjançant la creació i la posada en marxa d'una microempresa.
-
Mòdul 12: Síntesi
Desenvolupar un projecte basat en la innovació i la utilitat pràctica, mitjançant la utilització de tecnologies presents actualment al mercat laboral. Amb suport i tutorització acadèmica.
-
Mòdul 13: Formació en centres de treball
Posar en pràctica la formació adquirida als mòduls previs en el context d'una empresa o entitat comercial activa.
-
Sortides Professionals
-
Tècnic Informàtic
-
Tècnic en manteniment i reparació d’equips
-
Tècnic en serveis d’internet
-
Tècnic en sistemes distribuïts
-
Tècnic en instal·lació de xarxes
-
Tècnic informàtic en helpdesk
-
Tècnic informàtic de camp (suport presencial)
-
-
Programador
-
Programador de pàgines web
-
Programador d’aplicacions de gestió d’arxius
-
Realitzar el grau mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes d’STUCOM a Barcelona permet a l’alumnat accedir a un ampli ventall de càrrecs professionals al sector de la informàtica.
Sortides acadèmiques
- Altres cicles formatius de grau mitjà (CFGM).
- Cicles formatius de grau superior (CFGS), entre d’altres, els de la mateixa família de Formació Professional, a Stucom:
- CFGS Desenvolupament d’Aplicacions Multimèdia (DAM).
- CFGS Desenvolupament d’Aplicacions Web (DAW).
- CFGS Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX).
- CFGS Ciberseguretat – Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX perfil Ciberseguretat).
Accés
Poden accedir directament al cicle formatiu de grau mitjà en Activitats Comercials, els/les estudiants amb els següents perfils:
- Alumnes amb títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO).
- Alumnes amb títol de Tècnic/a Auxiliar (FP 1r grau).
- Prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà per a persones de 17 o més anys.
COL·LABORADORS I PARTNERSHIPS
Centres oficials d'estudis homologats i concertats per la Generalitat de Catalunya
Els nostres estudis estan Homologats per les Administracions competents en Educació. La qualitat educativa dels nostres centres és acreditada per la certificadora AENOR. També disposem d'acords vinculants amb Institucions de gran prestigi nacional i internacional.
Internacionalització