CFGS de Comerç Internacional
CFGS de Comerç Internacional
Edifici Pelai
2 anys
- 1r Tardes
- /2n Tardes
Per què estudiar un cicle de grau superior de Comerç Internacional a Barcelona? Per diverses raons. Una, per la importància estratègica d’aquesta ciutat de fluxos logístics globals, gràcies al seu port, a l’aeroport i a les seves comunicacions per carretera. I, segona raó important: la possibilitat de fer-ho a Stucom, centre de referència en Formació Professional.
El cicle formatiu de grau superior consta de 2.000 hores, distribuïdes en dos anys acadèmics, entre les hores lectives al campus d’Stucom i les hores de formació en centres de treball.
A QUI VA DIRIGIT
A persones conscients de les possibilitats que ofereix l’actual món globalitzat. En especial, a aquelles amb interès a desenvolupar la seva carrera professional en l’àmbit de la logística i el transport nacional i internacional, el comerç digital, la gestió duanera d’importació/exportació i les relacions internacionals.
OBJECTIUS
Dotar els/les estudiants d’un coneixement sòlid sobre aquest sector tan complex i formar-los/les de manera pràctica per tal que es desenvolupin en:
- La gestió d’importació i exportació
- El transport i la preparació de mercaderies
- Logística d’emmagatzematge i gestió d’estocs
- Relacions internacionals
Montse Suay
Coordinadora Comerç Internacional
“Quins productes exportar; la importació, amb la cerca de clients i proveïdors; la gestió de la operativa internacional, i la selecció de la logística que fa que funcioni la cadena de subministrament internacional.”
PLA D'ESTUDIS
-
1r CURS
-
Mòdul 1. Gestió administrativa del comerç internacional
Coneixement de les aliances comercials a través de les diverses institucions i organismes internacionals rellevants per als mercats exteriors. Codificació internacional dels articles. Estudi i implementació dels Incoterms. Realització dels tràmits necessaris per realitzar una operació d’exportació i importació.
-
Mòdul 4. Gestió econòmica i financera de l’empresa
En aquest mòdul, es forma l’alumnat per tal que conegui els mecanismes per posar en marxa legal i financerament una empresa. Realització de documents comercials nacionals (factures); gestió del pressupost i tràmits fiscals.
-
Mòdul 5. Transport internacional de mercaderies
Gestió operativa del transport en els enviaments internacionals. Selecció del mitjà de transport més adient per a cada operació i tramitació del respectiu contracte de transport: CMR o contracte de transport internacional terrestre, CIM o contracte de transport internacional ferroviari, Bill of Lading (BL), Air Waybill (AWB).
-
Mòdul 7. Màrqueting internacional
Elaboració del pla de màrqueting internacional: investigació i llançament de productes (adaptació del producte, preu, comunicació i distribució) als mercats exteriors.
-
Mòdul 8. Sistema d’informació de mercats
Investigació, coneixement i funcionament dels mercats internacionals: recerca d’informació per prendre les decisions oportunes per a l’empresa.
-
Mòdul 11. Anglès
L'objectiu principal d'aquest mòdul és que l'alumnat obtingui un bon nivell d’anglès propi de l'àmbit comercial, financer i empresarial. En finalitzar, l'alumne/a opta a la realització de l’examen BEC (Business English Certificate) de Cambridge, al mateix centre.
-
Mòdul 12. Segona llengua estrangera
Assolir un mínim de competències lingüístiques per tal que l’alumnat pugui comunicar-se en francès i alemany en l'entorn professional.
-
Mòdul 13. Formació i orientació laboral
Recerca d’ocupació. Coneixement dels drets i deures laborals i seguretat en l’entorn de treball.
-
-
2n CURS
-
Mòdul 2. Finançament Internacional
Coneixement del funcionament del mercat de divises i gestió del risc del tipus de canvi. Recerca, d’una banda, dels diferents instruments utilitzats per finançar una operació d’exportació i importació i, de l’altra banda, dels productes financers i/o assegurances per realitzar cobertura de riscos comercials i del país.
-
Mòdul 3: Mitjans de pagament internacionals
Selecció i gestió de mitjans de pagament simples i documentaris.
-
Mòdul 6. Logística d’emmagatzematge
Gestió i coneixement del dipòsits o magatzems del comerç internacional: dipòsits duaners, zones franques, etc. Coneixement de la figura del OEAs o Operadors Econòmics Autoritzats. Planificació logística i gestió del magatzem. Anàlisi de la demanda i els estocs.
-
Mòdul 9: Negociació Internacional
Selecciona clients i/o proveïdors potencials segons les condicions comercials. Estableix processos de comunicació i dissenya processos de negociació. Elaboració de contratres segons les normatives.
-
Mòdul 10. Comerç digital internacional
L’objectiu d’aquest mòdul és que els/les alumnes tinguin una aproximació a aquesta nova disciplina viva i en canvi constant en un entorn internacional. Se’ls introdueix en conceptes fonamentals com el SEO/SEM i el Social Media Plan.
-
Mòdul 12. Segona llengua estrangera
Assolir un mínim de competències lingüístiques per tal que l’alumnat pugui comunicar-se en francès i alemany en l'entorn professional.
-
Mòdul 14. Projecte de comerç internacional
Tot aplicant tots els coneixements adquirits en els diferents mòduls, els/les alumnes elaboren un projecte de síntesi en què porten a terme un procés global de gestió mitjançant l’exportació d’un producte a un país ubicat fora de l’àmbit de la Unió Europea.
-
Mòdul 15. Formació en centres de treball
Pràctiques en empreses del sector: transitàries, navilieres, departament d’exportació, empreses de transport, agències de duanes, etc.
-
Sortides Professionals
-
Operatiu Import/Export o Tècnic en Comerç Internacional
-
Tècnic/a de gestió duanera.
-
Tècnic/ade transport internacional de mercaderies.
-
Tècnic/a de màrqueting internacional.
-
Tècnic/a de logística o gestió de la cadena de subministrament.
-
Tècnic/a d’operacions exteriors d’entitats financeres i d’assegurances.
-
-
Empreses Transitàries i Companyies internacionals de transport
-
Tècnic/a en transport internacional.
-
Tècnic/a en logística internacional.
-
Operadors/es logístics/ques (Magatzems…)
-
-
Agències de Duanes.
-
Tècnic/a en gestió de duanes.
-
Aquest cicle formatiu de grau superior de Comerç habilita al titulat/da per a l’exercici de nombrosos llocs de treball en diferents àmbits.
Sortides acadèmiques
- Un altre cicle formatiu de grau superior de temàtica relacionada. A Stucom, pot suposar un bon complement el de Màrqueting i Publicitat o el d’Administració i Finances. Es convalidaran mòduls per escurçar la durada del cicle.
- Un grau universitari de la branca de Comerç, Administració i Gestió d’Empreses o Màrqueting, amb la possibilitat de convalidar crèdits.
- És compatible amb el grau superior de Transport i Logística
- Complementar-ho amb formació en idiomes (anglès, xinès, alemany..)
- Altres cursos d’especialització
Accés
Per accedir a aquest cicle formatiu de grau superior de Comerç Internacional, s’haurà d’acreditar alguns dels següents requeriments:
- Tenir el graduat en Batxillerat o haver superat l’etapa equivalent (COU).
- Tenir un títol d’FP grau superior.
- Haver superat la prova d’accés als cicles formatius de grau superior.
- Realitzar el curs d’accés a cicles formatius de grau superior (CAS).
COL·LABORADORS I PARTNERSHIPS
Centres oficials d'estudis homologats i concertats per la Generalitat de Catalunya
Els nostres estudis estan Homologats per les Administracions competents en Educació. La qualitat educativa dels nostres centres és acreditada per la certificadora AENOR. També disposem d'acords vinculants amb Institucions de gran prestigi nacional i internacional.
Les pràctiques d’empresa fan la familiarització amb l’entorn laboral i l’adquisició d’experiència professional en una de les empreses i institucions que col·laboren amb el centre.
Després de finalitzar els estudis, la borsa de treball continua donant suport a l’alumnat i els proporciona opcions laborals adaptades als seus perfils com a professionals. Les relacions escola-empresa també permeten que el centre es mantingui en contacte amb el mercat laboral i utilitzi l’experiència de la realitat professional per adaptar-ne el contingut formatiu a les tendències del mercat i les necessitats educatives actuals.
Internacionalització